15 de gener, 2007

COMUNICAT DE CPC AMB MOTIU DE L'ATEMPTAT D'ETA DEL PROPASSAT 30 DE DESEMBRE

Malhauradament, l’atemptat d’ETA del passat dia 30, ha arrabassat tot el protagonisme del debat polític i està monopolitzant la informació als mitjans de comunicació. Es normal i inevitable. Aquella acció terrorista va acabar amb la vida de dos equatorians que vivien a Espanya gràcies al procés de regularització extraordinària d’immigrants que va emprendre el govern de Zapatero a principis de legislatura.

Una de les conseqüències polítiques més deplorables d’aquesta bomba ha estat l’aprofundiment de la ruptura de la unitat dels partits demòcrates, fonamentalment per la insistència del PP a fer de la política antiterrorista un motiu de confrontació partidista, amb objectius electorals. Una cosa inèdita ja no a Espanya, fins ara, sinó a qualsevol de les democràcies europees que han sofert fenòmens de terrorisme similars.

Per tal com aquesta confrontació partidista ha generat certa confusió i dubtes, entre ciutadans d’esquerres del conjunt d’Espanya, sobre quina hauria de ser l’estratègia a emprendre a partir d’ara, per tal de continuar el combat contra el terrorisme i assolir, d’una vegada per totes, una pau definitiva i estable, copio el comunicat que sobre l’atemptat d’ETA va fer públic CpC el dia 3 de gener d’enguany, les posicions del qual comparteixo plenament (entre d’altres coses, perquè vaig contribuir a redactar-lo):

COMUNICAT DE CPC AMB
MOTIU DEL'ATEMPTAT D'ETA
DEL PROPASSAT 30 DE DESEMBRE.03/01/07

1. Ciutadans pel Canvi condemna rotundament l'atemptat d'ETA del propassat dia 30 de desembre i mostra la seva plena solidaritat amb les víctimes i les seves famílies.

2. CpC reitera, un cop més, que el terror és incompatible amb la democràcia i que cap reivindicació política pot ser assolida per mitjans violents en un Estat de Dret. En aquests moments, l'esquerra abertzale ha de demostrar que ha entès que el diàleg és incompatible amb els atemptats i provar que ha apostat inequívocament per la pau.

3. CpC dóna suport a la decisió del president del govern de suspendre les converses amb ETA mentre no hi hagi condicions mínimes per al diàleg, que passen d'entrada pel retorn de l'organització terrorista a la treva.

4. Esperem de totes les forces polítiques espanyoles, inclòs el principal partit de l'oposició, un comportament responsable, que permeti mantenir la unitat de totes les forces democràtiques.

5. Només una situació d'absència total i demostrable de qualsevol tipus de violència pot permetre, en el moment adequat, emprendre les oportunes mesures de flexibilització penitenciària i la participació de l'esquerra abertzale en la vida institucional.

6. CpC vol donar suport a totes aquelles iniciatives transversals, com ara la xarxa de dones Ahotsak -Veus de dones per la pau-, i de la societat civil que treballen activament per la culminació del procés de pau.


Per la Comissió Permanent
Ciutadans pel Canvi